Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Officiële mededelingen van het beheerders team
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rieko
Erelid
Erelid
Berichten: 5506
Lid geworden op: zo 29 okt 2006 18:14
Land: Nederland
Locatie: Delfgauw

Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Rieko » ma 23 mar 2015 10:04

De afgelopen tijd zijn er een aantal bekende en minder bekende forumleden opgestapt. Of in elk geval, zijn die gestopt met actief posten.

Dat is natuurlijk hun goed recht en - hoewel we hun bouwsels hier missen - zal het beheer hun besluit respecteren. Dat zal ook wel moeten: we kunnen ze moeilijk tegen hun zin hier houden.

Wat mij echter wel opvalt, is dat afscheid nemen van het forum soms zo "emotioneel" moet plaatsvinden: topics moeten op slot gegooid worden, oude berichten worden verwijderd enz. Ik zie dat meestal als een teken om aandacht te vragen voor een ander, groter probleem.

En dan zijn er vervolgens nog leden, die het blijkbaar nodig vinden om het forum zwart te maken en/of kapot te maken. De reden daarvoor ontgaat me helemaal. Blijkbaar heeft het forum hun iets misdaan, maar wat dat zou zijn, is niet bekend.

Hoe dan ook, er zijn wat mij betreft twee manieren om op een gepaste wijze afscheid te nemen van het forum:
1. De passieve manier: blijf weg en/of post niet meer.
2. De actieve manier: vraag iemand van het beheer je account te verwijderen.

Wat daarnaast nog wel fijn zou zijn, is als je het beheer laat weten wat volgens jou het probleem is met het forum of wat het forum jou heeft misdaan. Dat is echter ook geen verplichting; ieder zijn vrije keus.

Als ik met dit bericht andere mensen tegen de schenen geschopt heb, spijt me dat, want dat is niet de bedoeling.
Groet, Rieko
Gebruikersavatar
Sjoemie Himself
Moderator
Moderator
Berichten: 853
Lid geworden op: do 20 apr 2006 21:06
Land: NL

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Sjoemie Himself » ma 23 mar 2015 15:09

Aangezien 'het forum' eigenlijk bestaat uit gebruikers (en het beheer uiteraard) kun je zeggen dat sommige gebruikers het forum verlaten om de reacties van andere gebruikers. Tenminste dat vermoed ik. Wat daarvan precies de oorzaak is weet ik niet. Het enige wat ik wel eens hoor is dat er forummers zijn die om raad vragen, dit krijgen, maar er vervolgens niets mee doen. Wanneer dan een bouwproject gepost word waar wat aandachtspunten genoemd worden schiet dit (blijkbaar) wel eens in het verkeerde keelgat.
Deze personen reageren soms dan weer op wat lullige wijze op een project van raadgever en voila, het cirkeltje is rond. Dat men hierdoor op den duur gefrustreerd raakt kan ik me wel indenken.
Van de andere kant steek ik persoonlijk niet zo in mekaar en kan ik (negatief) commentaar wel naast me neerleggen..
Persoonlijk vind ik het spijtig om te zien dat er de laatste tijd behoorlijk wat bouwtoppers zijn afgehaakt zodat het best stil is geworden op het forum..
Laatst gewijzigd door Sjoemie Himself op ma 23 mar 2015 23:42, 1 keer totaal gewijzigd.
mvg. Mark

gevonden: Britains Claas hakselaar SET!
Gebruikersavatar
Kirovet
Collector
Collector
Berichten: 675
Lid geworden op: wo 17 mar 2010 22:47
Land: Nederland
Locatie: IJhorst
Contacteer:

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Kirovet » ma 23 mar 2015 22:32

Beste Rieko, je mag mijn account ook wel opzeggen.
Heb in het begin, met veel plezier hier op het forum gezeten, maar de laatste jaren viel het me hier enorm tegen op het forum.
Kreeg van allerlei negatieve reacties van mede forum leden, en daar pas ik voor.
Ben nu heel erg actief op Facebook, met enkele andere beheerders, en dat loopt als een trein, met ruim 4000 leden.
Hier kan ik mijn tijd wel in kwijt, en natuurlijk de modelbouw, wat ik nog altijd met plezier doe.

Ik wens jullie, verder nog veel plezier met het forum.
Groeten Gerdjan alias Kirovet
Gebruikersavatar
mjn1971
Collector
Collector
Berichten: 574
Lid geworden op: za 11 feb 2012 20:32
Land: nederland

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door mjn1971 » ma 23 mar 2015 23:35

Ook maar m,n zegje doen, misschien werkt het.
Zelf ben ik geen echt ervaren bouwer, net als de meeste hier op het forum.
Heb er door andere dingen die de laatste 2 jaar voorang hebben, helaas niet veel tijd voor, maar doe het wel met veel passie.
De bouwers die zijn afgehaakt, doen dat ook met veel passie, je mag in feite een kijkje nemen in hun keuken, hun geheimen zeg maar.
Heb er in de afgelopen jaren dat ze actief zijn, of waren, op het forum, heel veel van geleerd, hoe ze bouwen , wat voor matriaal ze gebruiken, noem maar op.
Een jaar of 2 terug, heb ik me al eens erover verbaast, dat mensen, kinderen meestal, enorm veel reacties geven, wat echt kant nog wal slaat.
Toen heb ikzelf mijn zegje daarover gedaan dat er normaal en respectvol moet worden gereageerd, viel bij veel in goede aarde, bij veel ook niet.
Was er toen een tijdje goed klaar mee, zeg maar best verdrietig van.
Ben tussen die tijd en nu, in contact gekomen met diverse bouwers , ondermeer ook die nu zijn afgehaakt op dit forum.
R werd mij gevraagd, om medebeheerder te worden op de FB site, bouw en verbouw.
Om een oogje in het zeil te houden , reacties die niet kunnen te verwijderen, zo ook personen die dat weer deden, ook te verwijderen.
Moet zeggen, werkt enorm goed, reacties die niet kunnen, delete, persoon nog een keer de fout in, persoon delete....
Discussies worden niet getollereert, meteen de kop in drukken, klaar!
Dat is het punt geweest wat er hier is fout gegaan, teveel discussie toendietijd, in een topic van bijv. een bouwer die daar niks mee te maken wil hebben.
De tegenwoordige tijd, is er helaas steeds meer 1 van het digitale, wel mooi om dingen te zien, hoppatee, meteen een reactie plaatsen van ik vind dit, ik vind dat, zo, dat staat er weer,is kijken wat de reactie word, reactie terug, oorlog.....
Mijn tip is aan het beheer, meteen ingrijpen, geen discussie, ook niet van het beheer naar diegene toe, op verwijderen drukken, is echt niet moeilijk, al zegt een stemmetje in je hooft misschien van wel.
Zelf maak ik mijn bouwverslagen van mijn laatste 2 modellen wel vol, alleen al omdat ik het leuk vind om verslagen te maken.
Wat ik daarna doe, weet ik nog niet, vind het de laatste tijd enorm rustig hier, vind het een gemiste kans, mis de bouwverslagen van de ervaren bouwers enorm, al gezegt even terug, de zin raakt er bij mij dan ook wel een beetje af eerlijk gezegt.....
Dit is hoe ik erover denk,

Mvg.Marc Nederstigt
Gebruikersavatar
Rieko
Erelid
Erelid
Berichten: 5506
Lid geworden op: zo 29 okt 2006 18:14
Land: Nederland
Locatie: Delfgauw

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Rieko » di 24 mar 2015 9:28

Bedankt voor jullie reacties.

Het forum kan niet concurreren met Facebook, maar daar is het forum ook niet voor bedoeld. Een forum is van oorsprong een ontmoetingsplek voor gelijkgezinden waarbij het de bedoeling is met elkaar te discussiëren. Dat betekent ook dat het kan voorkomen dat er meningen geventileerd worden die niet gewenst zijn. Maar volgens mij is dat niet aan het beheer om kritische opmerkingen (feedback) en "domme" vragen te verwijderen, tenzij ze kwetsend of beledigend zijn. Het beheer wil en kan niet op die manier censuur toepassen.

De gedachte is namelijk dat jonge, beginnende bouwers en verzamelaars technieken en toepassingen leren en kennis opdoen van ervaren bouwers en verzamelaars. Dat deze jonge leden af en toe niet echt tactvol uit de hoek komen, is natuurlijk ergerlijk, maar als dit is aangegeven bij het beheer wordt die persoon daarop aangesproken. Veel ervaren, oudere leden hebben inderdaad wel de beleefdheid om opmerkingen in nette bewoordingen te formuleren. Maar ik denk dat deze "generatiekloof" te overbruggen is als men dat wil.

Het forum is niet te vergelijken met Facebook. Het forum wordt beheerd door enkele vrijwilligers en niet door een miljardenbedrijf. Dat betekent dat we minder tijd en minder geld hebben om één en ander vlekkeloos te laten verlopen. We hebben natuurlijk wel wat financiële reserves opgebouwd, maar dat is ook bedoeld voor noodgevallen. Een voorbeeld: voor het updaten van het forum en het ontwikkelen van een "like"-knop hebben wij een budget van circa 1.000 euro uitgetrokken. Daar kunnen we dan een aantal uren een professionele ICT-er inhuren. We hopen dat het daarmee lukt. De vorige update heeft in elk geval ook zoveel gekost.

De keuze tussen Facebook en het Forum is duidelijk. Iedereen die alleen zijn bouwsels en of verzameling wil laten zien, kan dat het beste op Facebook doen. Een strikt beheer met het verwijderen van berichten en van personen is dan ook mogelijk. Op het Forum is meer behoefte aan leden die hun ervaringen willen delen met beginnende verzamelaars en bouwers. Die leden zullen af en toe wel te maken kunnen krijgen met domme vragen en opmerkingen. Als het de spuigaten uitloopt, zal het beheer ingrijpen (meldknop!), maar het gaat mijns inziens te ver om direct preventief in te grijpen bij "foute" berichten.

Als ik het verkeerd zie, hoor ik dat graag.
Groet, Rieko
Gebruikersavatar
mjn1971
Collector
Collector
Berichten: 574
Lid geworden op: za 11 feb 2012 20:32
Land: nederland

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door mjn1971 » do 26 mar 2015 19:22

Blijf het vreemd vinden dat er verder door forumleden hier niet op word gereageerd....
Maar goed, in mijn ogen is het welzeker een taak van het beheer om alles gladjes te laten verlopen in wat voor topic dan ook, waar is een beheer anders voor, kun je net zo goed niks meer doen en alles maar z,n vrije loop laten.
Heb je weer tijd voor andere dingen, ook wel is lekker.
Facebook of dit forum maakt in mijn ogen ook geen verschil, is allebei vrij toegangkelijk, ook op facebook moet je een eigen site in elkaar frummelen, alhoewel dat wel simpeler gaat , geef ik toe.
Generatiekloof......ik noem het geen controle van ouders, als mijn kids beledigende opmerkingen maken via social media, dan word daar echt wel even over gebabbeld!
Ze moeten van ons dan openlijk, via social media hun excuus aanbieden, ervaring leert dat ze dit maar 1 keer doen, daarna kijken ze wel uit wat ze de volgende keer schrijven....
Respect is wat we ze leren, respecteer een ander hoe die is en wat die doet, dat komt wederzijds respect vanzelf ook.
Regels zijn regels, hou je je daar niet aan, jammer voor diegene, ben ik gauw klaar mee, werkt het beste, weet een ieder wat je aan elkaar hebt.
Veel ervaren ouderen, ik ook, hekelen zich steeds meer aan respectloos gedrag, wij als ouderen kunnen daar wat aan doen, duidelijkheid is daarvoor in mijn ogen nummer 1!
Jammer dat niemand de afgelopen 2 dagen verder, op sjoemie en gerdjan na, hierop heeft gereageerd, verwacht dat ook niet van degenen die al zijn gestopt met posten en ook niet meer zullen posten, die hebben hun zegje wel gedaan, maar leden die nu nog wel posten enof reageren op berichten.
Kan mijn conclussie trekken dat het niet enorm leeft, of idereen haalt z,n schouders op en denkt, laat maar kletsen, boejuh!!!
is jammer, hoop dat het nog wel gebeurd en anders maar niet.....


Mvg.Marc Nederstigt

Verder heb ik mijn zegje nu wel gedaan,
Gebruikersavatar
Arik
Collector
Collector
Berichten: 546
Lid geworden op: vr 11 dec 2009 20:31
Land: Nederland

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Arik » do 26 mar 2015 20:25

Marc,
ik wil toch nog even reageren. Ik heb dat in eerst instantie bewust nog niet gedaan omdat ik al gereageerd had naar aanleiding van het stoppen van enkele sponsoren en toen een reactie kreeg van een van de vertrekkers waar ik eerlijk gezegd niet zo blij van werd. Ik heb naar hem nog gereageerd en was er toen eigenlijk wel klaar mee. Maar ik vind dat jou verhaal in ieder geval een reactie verdiend.
Wat mij vooral opvalt is dat er nu gezegd wordt dat het beheer actiever in moet grijpen en dat er enkele jaren geleden precies het omgekeerde werd gezegd. Toen zou men te streng zijn en te snel mensen een ban geven. Ik ben geen bouwer en weet dus ook niet hoe dat voelt. Ik zie ook, vaak van jongere leden, reacties waarvan ik ook denk moet dat nou. Maar ik vind ook dat er bij de bouwers wel eens een erg kort lontje is. Elke kritiek wordt meteen op gereageerd van "voor mij hoeft het niet meer" en zo. En je krijgt ook nog wel eens wat ik "Facebook reacties" noem. Namelijk "er reageert niemand dus waar doe ik het voor". Ik begrijp dat het leuk is als er inhoudelijk gereageerd wordt. Maar ik voel niet de behoefte net als op Facebook bij elke foto te zeggen "geweldig". Voor mij is een forum een beter medium als Facebook. Het is overzichtelijker. En er is ruimte voor verhalen zoals bij jouw bouwverslagen. Het wordt inderdaad een stuk rustiger maar dat zie ik ook op andere fora in Duitsland en Engeland waar het beduidend minder druk is dan voorheen. Ik zie in ieder geval ook nieuwe bouwers hun kunsten vertonen en hoop daar nog lang van te kunnen genieten.
Met vriendelijke groet,

Ari
Gebruikersavatar
TimToBeat
Collector
Collector
Berichten: 865
Lid geworden op: za 01 dec 2012 11:58
Land: Nederland
Locatie: Noordenveld

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door TimToBeat » do 26 mar 2015 21:03

Ik zal mn woordje dan ook wel even doen...
Sinds ik hier op het forum kwam, ongeveer 2 jaar geleden, was het inderdaad aanpoten om alles op een dag te lezen :lol:
Maar dat is tegenwoordig wel een stuk minder... We doen ons best om het forum weer "optekrikken", zo doen koen en ik nu op fb "updates" enz.
Met het update van het forum is onze IT-specialist druk mee, maar dat kost nou eenmaal tijd om te regelen...
Ik vind het ook zeer jammer dat er een paar bouwers weg zijn gegaan, en zo denken de meesten hier over denk ik.

Maar ik loop nu dus alweer 2 jaar mee hier, maar op facebook zit ik ook al een tijdje, Facebook is leuk om bijv snel door foto's heen te gaan, zo kijk ik maar een dikke 20 seconden naar een post op zn max, want er staat toch vaak alleen maar boven: cultivator gebouwd.
Hier op het forum is het meestal een stuk uitgebreider, bijv bij Marc en andere. Dit maakt het allemaal veel persoonlijker, en dus leuker vind ik, zo kom je ook meer te weten over de machines en het verhaal van, waarom heb ik dit gebouwd.
Facebook is natuurlijk ook veel massaler, je kunt je zo inschrijven in een groep, maar das met het forum anders, je moet er via Google naar zoeken, en je krijgt t zomaar in je balkje bovenin...
En ik vind de jeugd (nu begeef ik me op glad ijs, want ik behoor ook nog daartussen) op facebook ook knap irritant met hun mislukte spelling :lol: , maar die zitten er hier soms ook wel tussen...

Genoeg gepraat, ik ga weer verder met mn toetsweek....
Groetjes,

Tim (TimToBeat)
Gebruikersavatar
Boer Björn
Collector
Collector
Berichten: 366
Lid geworden op: vr 01 aug 2008 19:22
Land: Nederland
Contacteer:

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Boer Björn » vr 27 mar 2015 9:00

Toen ik de titel van het topic zag, dacht ik in eerste instantie: "Niet"
Daarvoor is, of moet ik inmiddels zeggen, was het forum veel te leuk.
Waar je "vroeger" nog een avond kwijt kon zijn aan gemiste posts kun je nu gerust een week niet kijken.
Heel veel heb je dan niet gemist (zonder iemand tekort te willen doen, het aanbod is nu eenmaal minder) en ik vind dat verschrikkelijk jammer. Ik heb dat ook al eerder gemeld.
Ik heb ook wel eens zitten bedenken wat je daar nu aan kan doen.
Dat dat niet eenvoudig is kun je zien aan de topics in het verleden over beheerbaarheid van het forum.
Weglopen doe ik niet. Ik reken op een wederopstanding. Veel in het leven gaat met pieken en dalen dus dat zal hier ook wel opgaan.
Daarnaast zie en waardeer ik de pogingen van het beheer om het forum beheerbaar en levend te houden. Respect daarvoor.

Volgens mij is het laatste ook gelijk waar het om draait, respect voor elkaar, elkaars creaties, mening, de vrijwilligers, beheerders, en de regels die we hier met elkaar hebben afgesproken.
Dat lijkt er nog wel eens aan te ontbreken met alle gevolgen van dien.
Daarnaast is dit forum toch een vorm van een virtuele gemeenschap en regels binnen een gemeenschap zijn ook belangrijk. Kijk maar om je heen.
Die regels mag en moet je dan ook handhaven anders wordt het een rommeltje.
Dat hoeft niet gelijk te vuur en te zwaard te worden gedaan. Som helpt het om eerst uit te leggen waarom iets niet kan zodat, ook begrip voor standpunten kan worden gevonden.
Dat daar veel tijd in gaat zitten lijkt me duidelijk. Niet alleen voor beheer. Ook voor degene die zich op het forum bewegen want, je zal je ergens in moeten verdiepen.
Misschien schuilt daar nog een ander probleem.
Het getuigt van respect als we de tijd nemen om op elkaars creaties, meningen, etc. reageren in plaats van zonder na te denken over wat je met je post wil bereiken op die knop drukken.
Hebben we die tijd nog wel?

Soms jeuken mijn handen maar, helaas ontbreekt mij wel de tijd :?
Ik heb het druk met andere hobby's en een verhuizing. Ik ben dus rustig op de achtergrond.
Wellicht ooit later.
Hartelijke groeten,
Marco (Boer Björn)
Gebruikersavatar
Luuk
Moderator
Moderator
Berichten: 4456
Lid geworden op: zo 30 okt 2005 13:29
Land: Nederland
Locatie: Kessel

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Luuk » vr 27 mar 2015 10:42

Ik wil ook natuurlijk graag er iets over zeggen. Ik heb eind van dit jaar mijn 10 jarig jubileum op dit forum :shock: . Ik heb veel gezien, veel voorbij zien komen, kleine kinderen groot zien worden.
In dit geval ga ik er geen politiek correct stuk over schrijven, want dat is mij ook wel eens verweten. Nee, in dit geval zeg ik het zoals ik het beleef en beleefd heb.

Ik zie de 'jeugd' van 10 jaar geleden in de loop van de tijd prachtige creaties maken. Ik zie mensen die, als ik de ledendossiers nog eens doorkijk, herinner als zijnde ontzettende irritante pubers. Zij zijn destijds ook (meermaals) terecht gewezen, hebben waarschuwingen gehad en sommigen zijn zelfs (tijdelijk) verbannen geweest! Hier zitten personen bij die nu gepassioneerde bouwers en verzamelaars zijn. Ik zie gewoon dat het overgrote deel van deze lastige irritante pubers zich gevoegd hebben naar de regels die hier gelden en daarmee voor hunzelf respect hebben verdient. Zowel van het beheer als van de overige leden. Ik heb dit altijd als een enorme waardering gezien voor al het werk wat er door het beheer (vrijwillig) in dit forum wordt gestoken. Ik heb het hier ook altijd voor gedaan, omdat ik overtuigd ben van het goede in de mensen. Tot nog toe ben ik daar ook nooit in teleurgesteld geweest. Het is nog altijd goed gekomen.

Waar ik sinds een aantal jaren wel wat meer moeite mee heb is dat de jeugd de kans niet meer lijkt te mogen krijgen. Ik vind dat erg jammer. Soms is het voor het beheer ook erg lastig om mensen in het gareel te krijgen en om met de huidige regels alles in goede banen te leiden. Zo staat bijvoorbeeld in de regels dat je 3 waarschuwingen kunt krijgen, vervolgens een gele kaart en daarna een rode kaart. Dat zijn 5 overtredingen van de regels alvorens je geband wordt. Voor sommigen kan dit overkomen alsof er niets gebeurt. Geloof mij: er wordt altijd iets aan gedaan! Voor de leden soms minder zichtbaar, maar achter de schermen gebeurt in deze zin erg veel. De overtredingen worden bijgehouden en geregistreerd, leden worden tegen het licht gehouden, overleg vind plaats over gepaste acties, etc, etc. Soms is de zichtbaarheid voor de overige leden minder, maar openbaar insmeren met pek en veren is ook niet van deze tijd en past niet bij de visie die wij over het forum hebben.

Ik geef Marco volledig gelijk. Hij heeft het ook keurig verwoord. Ik ben namelijk ook van mening dat soms wat meer wederzijds respect in acht mag worden genomen. Verder ben ik ook van mening dat de jeugd ook welkom is. Deze jeugd zijn namelijk de mensen die in de toekomst ook hun creaties en passie op dit forum kunnen laten zien. De jeugd heeft, net als menige volwassene, soms een (flinke) duw in de goede richting nodig, maar wij hebben allemaal dezelfde 'tik', onze gezamenlijke hobby. Die is veel te leuk om ons teveel met randzaken bezig te houden.

Als laatste wil ik nog ook wel even ingaan op mijzelf. Ik heb wel eens reacties gezien en vragen gekregen waarom ik niet meer zoveel actief ben op het forum. Op zich denk ik dat dit wel meevalt, maar ik lees meer dan dat ik reageer of zelf post. Mijn persoonlijke situatie is op dit moment dusdanig dat ik mij minder bezighoudt met het verzamelen van miniaturen/landbouw. Dat is eigenlijk al sinds 1 a 2 jaar zo. Ik heb op dit moment dusdanig veel activiteiten die niets met miniaturen en landbouw te maken hebben, dat ik nauwelijks meer tijd over hou. Van de ene kant vind ik dat zelf wel jammer, maar ik zit nu ook op een punt van berusting. In de afgelopen periode heb ik ook al een behoorlijk deel van mijn verzameling verkocht en daar zal nog wel een flinke slag in gemaakt worden. Ik heb er eenvoudigweg bijna geen tijd meer voor. Ik heb dit jaar ook voor het eerst sinds ca 15 jaar de jaarvergadering van de LCN en de regiodag in Limburg/Brabant overgeslagen.
De andere leuke hobby die ik sinds een aantal jaren doe is (wedstrijd)fietsen (mtb en race). Dit doe ik samen met mijn oudste zoon. Ik vind dat supergaaf om te doen, waardoor de rest op de achtergrond verdwijnt.

Ik zal echt geen afscheid nemen van dit forum, omdat ik dit ook erg leuk vind, maar de activiteiten zullen om bovenstaande redenen op een laag pitje staan. De 10 jaar probeer ik toch vol te maken :lol: .
met vriendelijke groet, Luuk
Jasper930
Classic Plus
Classic Plus
Berichten: 94
Lid geworden op: do 08 dec 2011 23:19
Land: Nederland

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Jasper930 » vr 27 mar 2015 19:50

Dit bericht is aangepast.
Laatst gewijzigd door Jasper930 op vr 27 mar 2015 21:06, 1 keer totaal gewijzigd.
Met vriendelijke groet,

Jasper
Gebruikersavatar
Luuk
Moderator
Moderator
Berichten: 4456
Lid geworden op: zo 30 okt 2005 13:29
Land: Nederland
Locatie: Kessel

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Luuk » vr 27 mar 2015 20:42

Jasper930 schreef: Ik heb met jeukende handen dit topic gevolgd. Door de laatste reactie van een forum "beheerder" kan ik mij nu niet meer inhouden.
"Vormen" nog wel.. Ik noem een (permanente) ban geen vormen, dat is gewoon iemand eraf trappen.
Maakt niet uit, maar ga dan niet hypocriet lopen pronken dat de succesvolle mensen die jij notabene benadeeld hebt destijds, nu door jullie "vormen" zo succesvol geworden zijn.
De enige reden waarom deze bouwers en andere hobbyisten zo succesvol zijn, is omdat ze gezond verstand hadden en destijds al inzagen dat het forum een hypocriete bedoeling was met vriendjespolitiek.
Beste "Jasper", ik neem aan dat je met 'jij' in dit geval mij bedoeld. In dat geval zou je jouw geschiedenis beter moeten kennen, want wat er met jou is gebeurt is voor mijn tijd als beheerder. Ik heb er toen weinig van meegekregen eerlijk gezegd. Uiteraard ken ik het dossier wel. Wat ik ook weet is dat je om de een of andere reden heel erg graag iedere keer onder een andere pseudoniem terug op het forum wilt komen. Afscheid nemen heb je dus nog niet gedaan. En ja, ook ik heb je in het verleden een keer ontmaskert. Maar wie hou je nu eigenlijk voor de gek?
Ik snap eerlijk gezegd niet dat als je die mening hebt zoals je bovenstaand hebt verwoord je keer op keer terug komt? Begrijp mij niet verkeerd hoor, van mij mag je best. Zo lang jij je nu gedraagt heb ik er niet zoveel moeite mee.

Verder is lezen ook best een kunst. Ik heb volgens mij woorden als vormen en succesvol niet gebruikt. Ik heb ook echt niet gedoeld op de mensen die nu vertrokken zijn. Er zijn immers meer leden die gepassioneerd zijn, zowel in het bouwen als in het verzamelen.

Ik laat het hier bij. De reden hiervoor heb ik volgens mij haarfijn uitgelegd in mijn vorige post.
met vriendelijke groet, Luuk
Gebruikersavatar
EITE
Collector
Collector
Berichten: 614
Lid geworden op: di 03 nov 2009 9:19
Land: FRYSLAN
Locatie: oare kant A7 skettens

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door EITE » vr 27 mar 2015 20:47

Ik volg dit al een poosje en vind het jammer dat het zo gaat. Weet ook niet wat er aan gedaan moet worden maar kan wel veel in Marc zijn verhaal vinden . Als ik Jasper zijn verhaal lees dan denk ik dit is dus GEEN respect hebben voor een ander. Het is makkelijk om achter de computer iemand uit te schelden . Maar als ik het leeftijd verschil zie denk ik toch jongen SCHAAM je zo ga je niet met elkaar om. Ik vind het ook jammer dat er een paar grootte bouwers zijn vertrokken omdat hun bouwkunsten en ook hun uitleg menig aspirant bouwer hebben geïnspireerd om zelf ook eens wat te proberen en zo de smaak te pakken hebben gekregen. Nogmaals jammer dat het zo gaat als het nu gaat. Ik blijf het volgen en wens het bestuur/beheerders succes in deze lastige kwestie ,wanneer doe je het goed? En als laatste wil ik nog kwijt behandel een ander zoals je zelf ook behandelt wild worden.

Groet EITE
Siete
Collector
Collector
Berichten: 918
Lid geworden op: vr 24 feb 2006 13:04
Land: Nederland
Locatie: Oenkerk (Friesland)

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Siete » za 28 mar 2015 13:53

Volg dit al wel een tijdje, maar heb lang zitten twijfelen of ik ook zelf iets zou neerzetten. Dit is bij mij vaker het geval, omdat ik liever eerst na denk over hetgene dat ik ga posten. Dit voorkomt dat ik, net als sommige mensen, later mijn post weer moet wissen omdat ik er niet meer achter sta... Wil trouwens niet zeggen dat ik dan een blad voor m'n mond neem, maar is sta achter mijn woorden en blijf dat staan ook.
Om eerst even op de titel van dit topic te reageren, hoe doe je dat het beste? Gewoon weg gaan. Als je er niets meer aan vind, en de reden daarvan niet kunt oplossen dan is het beter om er gewoon mee op te houden. Volgens mij kan dit gewoon zonder een hoop gedoe of modder ge gooi. Op een ander forum eens de term "toetsenbord ridders" voorbij zien komen en denk dat dat bij sommigen wel van toepassing is. Die gaat het meer om de ophef of de aandacht die ze krijgen dan om het weg gaan zelf. De meeste mensen (niet allemaal) slaan achter het veilige beeldscherm namelijk een heel andere toon tegen mekaar aan dan in "real live". Persoonlijk vind ik dat een beetje zielig. Voorbeeld hiervan is in mijn ogen wel in dit topic te vinden.
Zelf post ik de laatste tijd ook weinig tot niks meer, maar dat heeft niks met het Forum te maken. Ben werkzaam bij een Loonbedrijf dus nu weer volop aan het werk, en in de winter periode wanneer ik anders altijd aan het bouwen was heb ik nu andere prioriteiten. Ben namelijk vorig jaar vader geworden. Wel in de miniaturen dus, maar dan zonder lijm, mesjes en vijltjes. ;-) Zodra ik weer iets af heb, of iets heb dat iets toevoegt in mijn ogen zal ik dit dus weer gewoon gaan laten zien.
Wat ik wel zonde vind is dat bouwers als Ronnie, Geoffrey en Sjonnie ervoor hebben gekozen hier niks meer te posten. De jongens hebben hun eigen redenen waar ik niks mee te maken heb, en dus ook niks over zal zeggen. Ik respecteer hun keuze, maar vind het dood zonde om de simpele reden dat ik bij elk van deze jongens ook kon aankloppen als ik ergens niet uitkwam op modelbouw gebied. Ook heb ik veel geleerd van hun bouwverslagen en kennis van zaken in onze hobby. Als ik hier dan ook lees dat bijv. Marc er ook aan zit te denken om weg te blijven, dan wordt ik daar niet vrolijk van. Ook hij (en verder nog genoeg anderen trouwens) is in mijn ogen een bouwer die hier iets toevoegt.
Hoe het tij te keren? Geen idee. Voor mij is een glas altijd half vol i.p.v. half leeg, dus ik ga er vanuit net als Marco dat het allemaal wel goed komt. Wat ik wil zeggen voor iedereen is, blijf posten waar je mee bezig bent. Niks is te klein of "niet goed genoeg". Iedereen kan van mekaar leren, en als we met ons allen een beetje rekening met elkaar houden dan moet het hier toch best weer leuk kunnen worden.
Tot zover mijn uitspraak, hier moet u het mee doen. :mrgreen:
Is weer een veel en veel te lang verhaal geworden maar goed... Dat is nu eenmaal mijn handicap haha

Mvg,

Siete

O ja, mocht iemand zich aangesproken voelen, je mag me altijd vragen via PB of via hier hoe en wat. Moet je alleen wel zeker weten dat je tegen het antwoord kunt :wink:
Don't worry be happy..
Gebruikersavatar
Ben
Collector
Collector
Berichten: 276
Lid geworden op: za 29 nov 2014 19:19
Land: Nederland

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Ben » za 28 mar 2015 17:53

Ik heb er lang over nagedacht om te reageren en doe dat nu toch maar. Aangezien ik nog niet zolang actief ben als deelnemer (wel als bezoeker) heb ik me al wel vaker verbaasd over de reactie die sommige deelnemers geven/gaven. Zo ga je niet met elkaar om. Heb respect voor elkaar, ook op internet of in dit geval het forum. Het is zo makkelijk om iets achter een scherm te roepen/in te voeren. In praktijk doe je dat toch ook niet...... Ik kan me dan ook vinden in een aantal reacties die door de deelnemers hier geplaatst zijn.
Ik hoop (als jong deelnemer, niet mij leeftijd wel als forumlid) dat ik nog lang en veel van de huidige deelnemers en bouwers kan leren, bouwwerken mag bekijken en kennis/ervaring mag delen. En dat met wederzijds respect naar elkaar. Dat is volgens mij ook waar het forum voor bedoeld is.
Ik zal dan ook proberen om van tijd tot wat te plaatsen. Dit valt niet altijd mee om dat gezin en baan ook tijd vragen. Ik doe m'n best. (Kan tijd en geld maar 1 keer uitgeven :( )
Met een vriendelijke groet,
Ben
c.jansen
Collector
Collector
Berichten: 365
Lid geworden op: za 31 jan 2009 23:40
Land: nederland

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door c.jansen » za 28 mar 2015 20:21

Ook ik was eigenlijk niet van plan om te reageren maar kan het toch niet laten. Ook ik stoor me eigenlijk wel eens aan enkele dingen op dit forum. Nog niet zo zeer aan jeugdige forumleden maar eigenlijk meer aan de reacties van "volwassen" leden. Ik weet goed dat ik me nu op glad ijs begeef maar dit moet me toch wel eens van het hart. Niet iedereen is even welbespraakt, ook ik niet. Ik zal best ooit eens iemand tegen het zere been hebben geschopt, maar dit is zeker niet bewust gebeurd. Ik lees mijn eigen reacties eerst wel drie keer opnieuw door of het klopt wat ik wil zeggen en of de Nederlandse tekst in mijn ogen wel klopt. Toch ben ik van mening dat er door enkele leden wel heel gauw de handdoek in de ring wordt gegooid en dan met een duidelijke sneer na in de trant van zo hoeft het voor mij niet meer. Ook ik vind het jammer dat er enkele goede bouwers zijn afgehaakt maar ik ben van mening dat dit meer ligt aan de korte lontjes die tegenwoordig iedereen schijnt te hebben. Ik heb dit volgens mij als eens eerder gezegd maar als we elkaar iets meer in waarde lieten en niet meteen op onze teentjes zijn getrapt komen we volgens mij een heel stuk verder. Ik hoop ook dat het nieuwe aanbod weer eens wat aantrekt en ik blijf wel mijn dingen posten wanneer ik weer eens wat nieuws heb dus aan mij zal het niet liggen. Ik wil me nou maar alvast verontschuldigen aan degene die zich negatief aangesproken voelen want ik wil niet op mijn geweten hebben dat er nog meer leden afhaken.

Met vriendelijke groeten C.Jansen Deurne
Gebruikersavatar
Internationaal 844
Collector
Collector
Berichten: 343
Lid geworden op: vr 24 jul 2009 14:25
Land: nederland

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Internationaal 844 » zo 29 mar 2015 9:49

hallo,

ik ben al enkel jaren lid van dit forum en kijk er dan ook altijd graag op. ben ook al bijna elk jaar naar de forumdagen geweest en ga hier altijd met veel plezier naartoe.
alleen het posten doe ik niet vaak. vaak ook omdat alle foto's op mijn telefoon staan ipv pc en die kan ik niet posten via telefoon. Facebook is daar een handige uitkomst in. zo ben ik ook "lid" van de vele facebookpagina's. maar posten doe ik niet vaak, bang dat ik dingen doen of zeg die mensen verkeerd kunnen opvatten. ook reageer ik bijna nooit ergens op. ik probeer iedereen te vriend te houden en de eer aan mezelf te laten. ik vind het veel leuker om mensen te verassen op beurzen en show's met diorama's en modellen. Ook vind ik dat veel mensen lekker "anoniem" iets kunnen zeggen op het digitale forum.
hou het gewoon netjes en reageer niet als het geen MEERWAARDE heeft voor de bouwer/poster.

ik hoop dat mensen mij een beetje begrijpen. ook blijf ik hopen dat er nog mooie berichten en modellen gepost gaan worden!! :D

mvg
Bob Jeurissen
groetjes,

Bob Jeurissen
Siete
Collector
Collector
Berichten: 918
Lid geworden op: vr 24 feb 2006 13:04
Land: Nederland
Locatie: Oenkerk (Friesland)

Re: Afscheid nemen van het forum - hoe doe je dat het beste?

Bericht door Siete » zo 29 mar 2015 10:54

Als je dit hele topic zo wat doorleest, dan schijnt de rode draad te zijn dat we "bang zijn een ander te beledigen of op de teentjes te trappen"..
Dat moet toch helemaal niet nodig zijn? Of ben ik nou gek? Hierin ligt geen taak voor het bestuur maar gewoon voor ons zelf als persoon!!
Iedereen zit hier voor zijn of haar plezier, tenminste dat mag ik toch hopen. Denk daar dan ook aan wanneer je reageert. Misschien dat sommige mensen me nu hypocriet zullen vinden omdat ik zelf ook wel eens een harde uitspraak of reactie geef, maar ik kan die van een ander ook hebben. Iets met kaatsen en de bal terug kunnen verwachten? :lol:
Leeftijd vind ik hierin trouwens geen issue. Heb met een aantal jongere leden ook hele leuke gesprekken (gehad), en wanneer ze netjes en normaal om hulp vragen zullen ze dat van mij altijd krijgen voor zover dat kan. Als ze maar niet verwachten dat ik alles van A tot Z ga voorkauwen. Daar heb ik dan weer geen zin in. :oops:

Mvg,

Siete
Don't worry be happy..
Plaats reactie

Terug naar “Mededelingen”